sábado, 26 de septiembre de 2009

Kapadocia


Autocar nocturn fins a Kayseri, i un altre fins Görome. Arribem a destí a les 11:15.
Degut a que havíem contactat amb una persona a Ankara, i haviem confirmat que podiem jugar un torneig de cartes de Magic el diumenge, i que segons l'Alex, per la nit sortien els vampirs de les seves coves i històries freaks de les seves, la nostre missió era veure tota la Capadocia avanç de que es pongués el sol.
Doncs dit i fet. Vam llogar un cotxe per a poder arribar a tots els llocs interessants possibles. La veritat es que val la pena veure aquesta zona de Turkia, però realment, amb un dia sencer, sembla que es pot veure tot, sempre i quant no vagis amb un tour de 40 persones, on hagis d'esperar a l'espanyol de torn que s'ha perdut o que està esperant torn per fer-se una foto amb el camell.
Els turcs sembla que estan explotant la zona però no es preocupen de mantenir-la per a que duri molt de temps. Algunes esglèsies de Ihlara Valley es troben en un estat deplorable, i sembla que no hi ha cap intenció de restaurar-les.
Com a cosa a destacar del dia, hi ha hagut un moment, que passavem prop de una espècie de convent esculpit a la pedra, que semblava tenir un munt d'anys. L'Alex, que feia rato que anava amb sobrecàrrega, ha soltat: "Para lo que me queda en el convento.... " i ha desaparegut un moment. Al cap de uns minuts, apareixia bastant lleuger i donant salts d'alegria.
Quan hem tornat a Göreme, ens hem endut la agradable sorpresa de que els bitllets nocturns que teniem a les 24:00, que ens havia venut un noi pel matí a la companyia d'autobusos, realment eren per les 12:00, així que sembla que tindrem que fer auto-stop als autobusos que passen de camí a Ankara, com ens han aconsellat.

Això es tot per avui, ara anem a provar sort al poble del costat. Potser sona la flauta i trobem bitllets que ens estalviïn donar la nota a la carretera.

6 comentarios:

  1. Flipo amb vosaltres, vam estar uns quants dies a Göreme i no vam parar de veure coses, i vosaltres en un dia ho feu tot!!! Per cert, què tal els autocars turcs? Jo recordo que fins i tot et regalaven beguda i una magdalena de xocol·lata :-)

    ResponderEliminar
  2. Àlex a veure que fem a les esglesies, segur que et vas quedar a gust i sobretot anant amb el Ferran però que hi més gent que les visita home!
    Haurieu d'haver caminat una mica més... jo crec però bueno el temps és el temps... tu.
    Per cert us va de camí l'Ararat? i us agrada l'Elma Chai?

    Richi.

    ResponderEliminar
  3. Per cert... sort que tenim un reporter com cal que no falta a la veritat!

    ResponderEliminar
  4. jajajaja. Marta, si vols caminar segur que pots estar varios dies recorrent paratges.
    Ja som a Ankara. Si donen veguda i alguna pasteta. Avui fins les 2:15 no ens han agafat, anáven tots plens.

    ResponderEliminar
  5. Fes cas a l'Àlex, que entèn de vampirs capadocis... I si, el desinterès turc per la conservació d'esglèsies és deplorable fins i tot quan tenen la possibillitat que no els costi RES, com és el cas de la preciossa Hagia Sofia, que podria sufragar la ONU si ho demanèssin, pero no els interessa

    ResponderEliminar
  6. Dos cosetes:
    - Quan vam anar a veure l'Hagia Sofia l'estaven reformant i havia unes bastides que arribaven fins el sostre.
    - Les esglesies de Capadocia són molt dificil de mantindre perquè al cap i a la fi estan fetes en cendra compactada. Vom no posin unes carpes gegants per protegir-les del vent i de la pluja i encara així acabarien deteriorant-se.

    ResponderEliminar