sábado, 10 de octubre de 2009


La experiència d'agafar un autocar de Quetta a Lahore, es quelcom que un no es pot perdre. Això si es passar por de veritat. Amb la por entre les cames, havíem arribat a la gran ciutat de Lahore sense ganes de fer res mes que buscar un hotel, regatejar el mínim, l'Alex sembla que ja ha aprés a com a mínim, no pagar mes del que ens demanen, i anar a sopar. Un hotel bastant fastigós, per cert i un restaurant, que l'amic esqueleto va anomenar pijo i que ho mes interessant que tenia eren els petits insectes que pujaven a saludar-te a la taula

Era divendres matí, i ens disposávem a manjar-nos Lahore. Vam anar cap a l'estació de tren, amb la idea d'agafar un bitllet per a creuar la frontera per la nit, i aprofitar tot el dia per a veure Lahore. No se com, vam acabar agfant un tuktuk que ens portava a veure uns jardins dels que semblaven estar molt orgullosos i després ens portava a la frontera. En una hora ens trobavem a la frontera, feiem unes fotos, i ja erem a l'altre costat.

A l'altre costat ens oferien un taxi per anar a Amritsar per 500 inr, preu oficial. Sense voler, ja havíen baixat a la meitat i nosaltres ja erem de camí cap a la ciutat del Golden Temple. Allà, vam anar a l'estació per trobar algun bitllet que ens apropés al Nepal, però sembla que en dos dies no trobariem cap bitllet. Corrents cap al Golden Temple, visita fugaç i corrent cap a la bus station.

A la bus station, després de pagar el extra corresponent, vam aconseguir per primer cop places d'honor. Segona fila, la primera només tenia un seient, i amb molt d'espai per estirar les cames, de fet haviem pagat prou per això i mes. L'Alex es va dedicar a sobornar el conductor i el seu secretari amb festucs per tal d'assegurar-nos que ningú ens molestava. De fet el mateix secretari ens va voler fer fora del nostre lloc, però amb un català perfecte l'hi vaig dir estàvem de luxe i teniem molt bones vistes, ens va deixar estar.

A tot això cal mencionar la gran habilitat de l'Alex de veure guineus a tots llocs quan anem amb autobús. Quan veiem passar un animal de quatre potes, de l'altura de un gos, amb unes orelles com les de un gos, una cua semblant a la de un gos, treient la llengua com faria un gos, i que quan ha travessat la carretera corrent com un gos, para i es rasca les pusses com un gos, l'Alex em comunica que ha vist creuar un guineu la carretera. Jo callo i segueixo disfrutant de la fauna local.

Un cop arribats a Delhi, a les 5 am, destrossats i sense saber on caure, ens vam dirigir a la estació de tren per a veure l'horari de les oficines. Obrien a les 8, així que corrent cap el primer hotel que trobéssim a dormir. La tele no funcionava, la cadena no funcionava, l'aigua calenta no funcionava, em sembla recordar que no hi havia mosquits.

Eren les 12 am, quan hem sortit de l'hotel cap a l'estació, algun amic ens ha indicat que no anàvem al lloc correcte, aquest truc ja el coneixiem de l'últim cop, i hem comprat bitllets cap a Luknow, ho més proper a Nepal que hem trobat.

Un cop tota la feina feta, hem anat a veure un lloc que vam intentar veure l'últim cop, però que els nostres companys de viatge no ens van permetre, tot i la nostre insistència, El Templo del Loto. La veritat es que valia la pena, no entenem com no vam venir l'últim cop, segurament la Marta no va voler venir-hi.

A sopar i dormir, que demà toca matinar, i amb sort, entrem al Nepal.

10 comentarios:

  1. esteu retallant destinacions oi? L' Alex, si no recordo malament, em va dir ke arribarieu al Nepal i tornaveu, pero veient ke en algo mes d un mes ja esteu arribant-hi, no crec ke us doneu la volta alla :P

    ResponderEliminar
  2. David... aquests dos rodamons ja no tornen... Només cal veure la cara de felicitat del Ferran a la foto d'aquesta publicació.

    Eren Guineus Ferri. Peró, jo per si de cas, faria un parell de fotos la propera vegada per sortir del dubte.

    Records un cop més.

    ResponderEliminar
  3. Perdó... Pakistan... un dia a la Índia... I ja al Nepal????

    PD: Sort que els mosquits tampoc funcionaven...

    ResponderEliminar
  4. Quina barba Ferran, ja ni se't reconeix!!! Veieu com m'heu de fer cas als viatges? jo sempre recomano el millor :-)
    Bueno, a veure si aconseguiu arribar al Nepal sans i estalvis, ahir van posar un cotxe bomba en un mercat del Pakistan, no ens dongueu més sustos!

    ResponderEliminar
  5. Esteu fets unes màquines... veig que com que no voleu dormir... correu.
    Artur aquests dos es passaran de llarg quan arribin aquí, té tota la pinta!

    ResponderEliminar
  6. Cotxe bomba? Seria algun dels seus taxistes: cotxe que toquen, cotxe que peta... :)

    ResponderEliminar
  7. Quan t'assentes a un lloc no hi ha qui et mogui :) A la foto sembles un altre.
    Quan us costa un hotel? I menjar? Us surt barato?

    ResponderEliminar
  8. Tot es molt barat Berni.

    Quan pugui faig una foto de les famoses guineus, en tenen una a casi totes les cases. De fet les utilitzen per a pastorar.

    La bomba no la vam sentir.

    ResponderEliminar
  9. For all who doesn't know, here in India there are 4 types of traffic signs: danger, mandatory rules, information and one that reads: "better late than never", which I guess have some bit of each other.

    ResponderEliminar
  10. ke te peten ya hasta los comments en ingles... como vuelvas a barna y me hables en ingles, te escupo xDDDDDD

    ResponderEliminar